Vietnamese noedelsalade met pulled chicken en pindadressing

25 MIN
2 personen
Vietnamese noedelsalade met pulled chicken en pindadressing

Ken je Vietnamese spring rolls? Wel, wij hebben er een originele, frisse salade van gemaakt met rijstnoedels. Heerlijk met malse pulled chicken en een geweldige pindadressing. Lekker licht en voedzaam, ideale lente/zomerkost!

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • ½ rode chilipeper
  • 150 g rijstnoedels
  • ½ limoen
  • 2 el sojasaus
  • 2 cups pindakaas
  • 30 g pinda's
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat afkoelen.
  2. Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Snij de komkommer in stukken van 4 centimeter. Verwijder met een appelboor de zaadjes (tip: dit is niet echt nodig, maar visueel mooier), halveer dan in de lengte en snij in halve maantjes. Pluk de blaadjes munt. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes.
  3. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af en spoel onder koud water. Doe de gekookte rijstnoedels in een kom. Voeg de geraspte wortel, komkommer, munt, chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en meng goed door elkaar.
  4. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng het limoensap, de sojasaus, per persoon 2 eetlepels warm water en de pindakaas door elkaar tot een homogene dressing. Kruid naar smaak bij met cayennepeper. Hak de pinda's grof.
  5. Wanneer de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Meng het kippenvlees ook door de noedels.
  6. Schep de noedelsalade in kommen en schenk er de dressing over. Werk af met de gehakte pinda's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 694.09 kcal
Koolhydraten 79.14 g
waarvan suikers 14.42 g
Vet 18.64 g
waarvan verzadigd 3.18 g
Proteïnen 48.91 g
Vezels 6.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin