Vichyssoise met gerookte makreel

25 MIN
4 personen
Vichyssoise met gerookte makreel

Vichyssoise is een klassieke Franse soep met aardappel en prei. Je geeft dit zalige zachte soep extra verfijning met gerookte makreel. Een feestelijk soepje!

Ingrediënten

  • 2 gerookte makreelfilets
  • 400 g aardappelen
  • 2 prei
  • 1 bosje bieslook
  • 400 ml kippenbouillon
  • 100 ml melk
  • 100 ml room
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Snij de prei in ringen.
  2. Smelt de boter in een kookpot en stoof de aardappelen en prei 5 min. op een matig vuur. Schenk er de bouillon en melk bij en breng aan de kook. Laat 15 min. sudderen.
  3. Mix de soep, breng op smaak met peper en zout en roer er de room door. Breek de gerookte makreel in stukjes met je handen. Snij de bieslook fijn.
  4. Serveer de soep met de gerookte makreel en werk af met bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 413.16 kcal
Koolhydraten 25.31 g
waarvan suikers 7.18 g
Vet 26.17 g
waarvan verzadigd 11.48 g
Proteïnen 16.89 g
Vezels 6.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin