Verse tagliatelle pomodoro met rucola en kerstomaatjes

25 MIN
2 personen
Verse tagliatelle pomodoro met rucola en kerstomaatjes

Chef Claire: "Niets kan tippen aan verse pasta, maar laat ons eerlijk zijn: wie heeft daar tijd voor op een weekavond? Wij zorgen voor the next best thing en geven een zakje verse tagliatelle mee. Lange slierten waar die heerlijke tomatenjus lekker in kan trekken."

Ingrediënten

  • 15 gr pijnboompitten
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 525 gr gele en rode kerstomaten
  • 10 gr basilicum
  • 2 kl bruschetta rossa kruidenmix
  • 250 gr verse tagliatelle
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • snuifje suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof (zie tip).
  2. Snijd de sjalot in dunne ringen. Pers de knoflook. Halveer de kerstomaten. Hak het basilicum fijn.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook zo'n 2 min. op zacht vuur. Voeg de kerstomaten toe en laat 10 min. sudderen op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe. Kruid met de bruschetta rosso, zout en zwarte peper. Voeg op het einde het basilicum toe.
  4. Breng intussen een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje kookvocht. Voeg de pasta bij de kerstomaten in de pan en voeg enkele eetlepels kookvocht toe voor een extra smeuïge saus. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Serveer de pasta op een bord met wat rucola en werk af met de pijnboompitten. Smakelijk!
  6. TIP: Gebruik een extra grote pan die groot genoeg is om straks de pasta in te mengen.