Verse tagliatelle met witte vis, courgette en spinazie
30 MIN
2 personen
Chef Isa: "We zijn grote fan van kruiden. Want met de juiste mix kan je je gerecht veel meer diepgang geven. Hier gebruik ik tuinkruiden met citroen en een vleugje dille. Perfect voor bij de witte vis."
Ingrediënten
1 sjalot
1 courgette
2 kl tuinkruiden met citroen
100 ml melk
75 gr spinazie
250 gr verse tagliatelle
300 gr witte vis
olijfolie
1 el bloem
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de sjalot fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en stoof de sjalot en courgette 5 min. op middelhoog vuur. Kruid met de tuinkruiden met citroen, een snuifje zout en zwarte peper. Bestrooi met de bloem en roer om. Laat 30 sec. meebakken. Blus vervolgens met de melk. Laat pruttelen op zacht vuur, tot de saus begint in te dikken. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Voeg de spinazie handje per handje toe aan de saus en laat slinken.
Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht (zie tip).
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Schep de pasta onder de saus, samen met een scheut kookvocht, tot de saus de gewenste consistentie heeft.
Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
Serveer de pasta en schik de vis erbovenop. Smakelijk!
TIP: Een stap die je zeker niet mag overslaan. Het kookvocht van de pasta zal straks zorgen voor de juiste consistentie en geeft tegelijkertijd ook binding en smaak.