Verse tagliatelle met gerookte zalm in tomaten-roomsaus met spinazie
25 MIN
2 personen
Chef Isa: "Ik serveer je een suppersnelle en ultrasmaakvolle pasta. Perfect om de maagjes van hongerige kinderen te stillen of om je onvoorziene gasten te imponeren. Of als pure verwennerij voor jezelf natuurlijk."
Ingrediënten
250 gr witte champignons
1 teentje knoflook
1 kl tomatenpuree
100 ml room
150 gr spinazie
250 gr verse tagliatelle
100 gr gerookte zalm
oijfolie
snuifje Provençaalse kruiden
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snijd de champignons in plakjes. Pers de knoflook.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de champignons goudbruin in 5 min. op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de knoflook en tomatenpuree toe. Laat 1 min. meebakken op middelhoog vuur. Blus met de room. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Laat pruttelen op zacht vuur.
Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Schep de pasta onder de roomsaus. Voeg een scheutje kookvocht toe om de saus nog smeuïger te maken. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
Schik de pasta in een diep bord en schik de gerookte zalm erbovenop. Werk af met een draai van de pepermolen. Smakelijk!
TIP: Proeven en kruiden, dat moet je eigenlijk constant doen tijdens het koken. Zo eindig je met een gerecht dat perfect op smaak is.