Verse pasta met kipfilet, roomkaas en paprika

30 MIN
2 personen
Verse pasta met kipfilet, roomkaas en paprika

Chef Isa: "Ken je dat? Thuiskomen na een lange dag, een knorrende maag en vooral geen zin om nog lang achter het fornuis te staan. Op die dagen komt een snelle pasta als geroepen. En extra lekker als je verse pasta gebruikt!"

Ingrediënten

  • 2 rode paprika
  • 2 kipfilets
  • 100 gr roomkaas
  • 250 gr verse tagliatelle
  • 10 gr basilicum
  • olijfolie
  • boter
  • 1 kl currypoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de paprika in blokjes van 0,5 cm. Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de paprika 5 min. op zacht vuur. Kruid met het currypoeder, zout en zwarte peper.
  3. Smelt intussen een klontje boter in een braadpan. Kruid de kipfilet met zout en zwarte peper en bak zo'n 2 min. per zijde op hoog vuur. Verlaag vervolgens het vuur en laat nog 10 min. bakken op laag vuur met deksel op de pan.
  4. Voeg de roomkaas toe aan de pan met de paprika en laat smelten. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip). Laat pruttelen op zacht vuur.
  5. Kook intussen de pasta in zo'n 2 min. al dente. Schep 1 el kookvocht per persoon bij de saus. Giet de pasta vervolgens af en schep onder de saus.
  6. Hak het basilicum fijn, maar bewaar enkele blaadjes voor de afwerking. Schep het fijngehakt basilicum onder de saus.
  7. Snijd de kipfilet in plakjes. Serveer de pasta met de romige paprikasaus en schik de kip erbovenop. Werk af met de resterende blaadjes basilicum. Smakelijk!
  8. TIP: Heb je graag een gladde saus? Zet er dan nu de mixer in.