Verse pasta met kappertjes-kaassaus, prei en spinazie
20 MIN
2 personen
Foodbagchef Sofie: "Ik zet een vrij klassieke veggiepasta op het menu: met prei, een kappertjes-kaassaus en de verse tagliatelli. Eenvoudig en lekker!"
Ingrediënten
2 stengels prei
10 gr dragon
25 gr kappertjes
100 gr spinazie
250 gr verse tagliatelle
150 gr kruidenkaas
boter
zout
zwarte peper
nootmuskaat
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snijd de prei in sliertjes. Dit doe je als volgt: snijd de prei eerst in stronkjes van zo'n 5 cm, snijd die vervolgens overlangs in twee en tot slot in dunne reepjes. Hak de dragon (ook de steeltjes) fijn.
Smelt een klontje boter in een grote (wok)pan en bak de prei 4-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de kappertjes (uitgelekt) toe en laat nog 3 min. meebakken. Voeg vervolgens de spinazie handje per handje toe en laat slinken (houd een handje apart voor de afwerking). Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje kookvocht (zie tip).
Voeg de kruidenkaas en het kopje kookvocht toe aan de prei-roomsaus en roer goed, tot de kaas gesmolten is. Voeg ook de pasta toe. Schep de dragon bij de pasta. Meng goed, proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de pasta. Werk af met de resterende blaadjes spinazie. Smakelijk!
TIP: Zeker doen! Pastakookvocht "bindt" je gerecht mooi samen en maakt het extra smeuïg. Het is dus goud waard in de keuken!