Verse pasta met gegrilde courgette, gebakken kappertjes en Gran Moravia
25 MIN
2 personen
Foodbagchef Sofie: "Een pasta pesto maar dan net wat specialer met gemarineerde, gegrilde courgette en krokant gebakken kappertjes. Een simpel gerecht om een maximale indruk na te laten!"
Ingrediënten
1 courgette
1 citroen
2 kl gedroogde tijm
10 gr basilicum
100 gr spinazie
1 teentje knoflook
15 gr pijnboompitten
50 gr Gran Moravia, of parmezaan
25 gr kappertjes
250 gr verse tagliatelle
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de courgette in dunne plakjes van 0,5 cm. Meng een scheutje olijfolie met een kneepje citroensap, het tijmpoeder, zout en zwarte peper. Bestrijk de courgetteplakjes met de olie en laat even marineren.
Spinaziepesto: mix, met een staafmixer of blender, het basilicum, de spinazie, knoflook (gepeld), pijnboompitten (zie tip), de helft van de Gran Moravia, een kneepje citroensap en een flinke scheut olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zout en zwarte peper.
Dep de kappertjes droog met keukenpapier, zo spatten ze straks minder. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine pan en bak de kappertjes kort op hoog vuur, tot ze knapperig zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Laat een grillpan goed heet worden. Gril de courgette 5-7 min. op middelhoog vuur. Draai niet te vaak om, maar geef de courgette de kans om mooi te grillen.
Breng intussen een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente.
Giet de pasta af, maar bewaar een kopje kookvocht. Schik de pasta terug in de pot en schep de pesto en een scheutje kookvocht eronder, tot de saus aan elke sliert pasta kleeft. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de pasta met de gegrilde courgette, gebakken kappertjes en de rest van de Gran Moravia. Smakelijk!
TIP: Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof voor extra veel smaak.