Verse pasta met gebakken ricotta, selder en Provençaalse kruiden

30 MIN
2 personen
Verse pasta met gebakken ricotta, selder en Provençaalse kruiden

Een vegetarisch pastagerecht, geïnspireerd op een van de fantastische recepten van Jamie Oliver. Hij blijft een fantastische inspiratiebron!

Ingrediënten

  • 100 gr ricotta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 200 gr stoofselder
  • 200 gr spinazie
  • 400 gr tomatenpulp
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 250 gr verse tagliatelle
  • 50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • olijfolie
  • snuifje paprikapoeder
  • snuifje chilivlokken
  • balsamico azijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de ricotta in een ovenschaaltje en kruid met het paprikapoeder, een snuifje chilivlokken, zout en zwarte peper. Giet er een flinke scheut olijfolie over. Schuif zo’n 20 min. de oven in.
  2. Breng een ruime pot water aan de kook voor de pasta.
  3. Pers de knoflook en snipper de sjalot fijn. Snijd de selder in stukjes van ongeveer 1 cm. Hak de spinazie grof (zie tip).
  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pot. Fruit de knoflook, sjalot en selder zo’n 2-3 min. Giet de tomatenpulp erbij en kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Laat zo’n 10 min. sudderen op middelhoog vuur.
  5. Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente.
  6. Schep de spinazie bij de tomatensaus en laat slinken. Proef en breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn (optioneel), zout en zwarte peper. Schep de pasta eronder.
  7. Serveer de pasta en werk af met enkele schepjes gebakken ricotta en de Gran Moravia. Smakelijk!
  8. TIP: Of gebruik de helft van de spinazie als salade en giet er een scheutje witte wijnazijn over en breng op smaak met zout en zwarte peper.