Verse pasta met gebakken ricotta, selder en Provençaalse kruiden
30 MIN
2 personen
Een vegetarisch pastagerecht, geïnspireerd op een van de fantastische recepten van Jamie Oliver. Hij blijft een fantastische inspiratiebron!
Ingrediënten
100 gr ricotta
2 teentjes knoflook
1 sjalot
200 gr stoofselder
200 gr spinazie
400 gr tomatenpulp
2 kl Provençaalse kruiden
250 gr verse tagliatelle
50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
olijfolie
snuifje paprikapoeder
snuifje chilivlokken
balsamico azijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de ricotta in een ovenschaaltje en kruid met het paprikapoeder, een snuifje chilivlokken, zout en zwarte peper. Giet er een flinke scheut olijfolie over. Schuif zo’n 20 min. de oven in.
Breng een ruime pot water aan de kook voor de pasta.
Pers de knoflook en snipper de sjalot fijn. Snijd de selder in stukjes van ongeveer 1 cm. Hak de spinazie grof (zie tip).
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pot. Fruit de knoflook, sjalot en selder zo’n 2-3 min. Giet de tomatenpulp erbij en kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Laat zo’n 10 min. sudderen op middelhoog vuur.
Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente.
Schep de spinazie bij de tomatensaus en laat slinken. Proef en breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn (optioneel), zout en zwarte peper. Schep de pasta eronder.
Serveer de pasta en werk af met enkele schepjes gebakken ricotta en de Gran Moravia. Smakelijk!
TIP: Of gebruik de helft van de spinazie als salade en giet er een scheutje witte wijnazijn over en breng op smaak met zout en zwarte peper.