Verse pasta met broccolipesto, boerenkool, geitenkaas en citroen

30 MIN
2 personen
Verse pasta met broccolipesto, boerenkool, geitenkaas en citroen

Foodbagchef Sofie: "Verse pasta smaakt altijd. Deze versie met groene groenten, walnoten en geitenkaas van De Volle Maan is een eenvoudige, smaakvolle maaltijd, die zo op tafel staat. Perfect voor een doordeweekse avond of een gezellig etentje."

Ingrediënten

  • 500 gr broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr boerenkoolbladeren
  • 250 gr verse tagliatelle
  • 10 gr basilicum
  • 100 gr geitenkaas
  • ½ citroen
  • 25 gr walnoten
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de broccoli, boerenkool en pasta.
  2. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stam en snijd in schijfjes. Pel de knoflook. Verwijder de harde nerf uit de boerenkool en hak de bladeren in grove stukken.
  3. Kook de broccoli en knoflook in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut ook de boerenkool toe. Schep uit het water en laat goed uitlekken.
  4. Kook ondertussen de pasta in hetzelfde water in 1-2 min. al dente. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  5. Mix, met een staafmixer of blender, de uitgelekte boerenkool, knoflook, 1/3 van de broccoli (gebruik hiervoor zeker de stam), het basilicum (met steeltjes, maar bewaar enkele blaadjes voor de afwerking), 2 el kookvocht per persoon en 1/3 van de geitenkaas, tot een gladde saus. Proef en breng verder op smaak met een kneepje citroensap, zout en zwarte peper.
  6. Giet de groene saus in de pot en laat even opwarmen op laag vuur. Schep de pasta en de rest van de broccoli onder de saus, tot de saus aan de pasta kleeft. Voeg indien nodig nog een scheutje kookvocht toe.
  7. Serveer de pasta met groene saus in een diep bord. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en werk af met de walnoten (zie tip), de resterende blaadjes basilicum, een kneepje citroensap en zwarte peper. Smakelijk!
  8. TIP: Je kunt de walnoten eerst roosteren in een pan zonder vetstof. Dit zorgt voor een intensere en rijkere smaak.