Verse kip-curry salade

30 MIN
4 personen
Verse kip-curry salade

De lekkerste kip-curry salade, die maak je zelf. Heerlijk op een boterhammetje of een stukje ciabatta.

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 2 broodjes ciabatta, in sneetjes
  • ¼ stengel selder, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 6 el lichte mayonaise
  • 1 kl olijfolie
  • 2 el currypoeder
  • 1 kl kurkuma
  • ½ kl paprikapoeder
  • snufje gemberpoeder
  • snufje chilipoeder
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Smeer de kipfilets in met 1 eetlepel kerriepoeder, peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak ze gaar.
  2. Laat de kip volledig afkoelen. Trek de kipfilets in kleine stukjes.
  3. Meng de mayonaise met de rest van de kerriepoeder, de kurkuma, de gember-, chili- en paprikapoeder en de peterselie. Roer goed. Voeg hierbij de plukjes kip, de look en de selder. Kruid bij met peper en zout.
  4. Serveer de kip-curry salade met de sneetjes ciabatta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 373.52 kcal
Koolhydraten 27.11 g
waarvan suikers 3.62 g
Vet 15.98 g
waarvan verzadigd 1.63 g
Proteïnen 28.36 g
Vezels 3.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin