Verpakte griet

30 MIN
4 personen
Verpakte griet

Een surf & turf gerechtje, met grietfilet en ham in een verrassend pakketje van bladerdeeg. Heerlijk met het lekkere vissausje met bieslook.

Ingrediënten

  • 4 grietfilets
  • 4 plakjes ham
  • 200 g bladerdeeg
  • 4 sneetjes kaas
  • 1 ei
  • 200 ml visfond
  • 100 g boter
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Snij de visfilets in de lengte in twee. Kruid met peper en zout en leg tussen elke filet een plakje ham en kaas.
  3. Verdeel het bladerdeeg in 4 vierkanten van 12 cm zijde. Schik hierop onderaan de gevulde grietfilets en bestrijk het met het losgeklopt ei. Vouw de pakjes dicht tot een driehoek en zet ze gedurende 20 minuten in de oven.
  4. Laat ondertussen de visfond tot een derde inkoken. Haal van het vuur en roer er een flinke klont boter door. Kruid af met peper en zout en voeg op het laatst het bieslook toe.
  5. Schik de bladerdeegpakjes op een bord en overgiet ze met de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 668.19 kcal
Koolhydraten 19.97 g
waarvan suikers 2.43 g
Vet 39.36 g
waarvan verzadigd 20.55 g
Proteïnen 58.65 g
Vezels 0.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin