Venusschelpen en bouchotmosseltjes op Oosterse wijze
30 MIN
4 personen
Ingrediënten
1 kg venusschelp
1½ kg mossel
200 g ciabatta, in repen
400 g tomaten, gepeld en in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 chilipeper, ontpit en fijngehakt
1 citroen, in partjes
200 ml witte wijn
600 ml visbouillon
1 citroen, sap
4 el olijfolie
1 el peterselie, fijngehakt
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Stoof de ui samen met de knoflook en de chilipeper in 2 eetlepels olijfolie. Blus na enkele minuten met de witte wijn en de visbouillon. Breng aan de kook en laat hierin 20 minuten de mosselen en venusschelpen stoven of tot ze allemaal openstaan.
Voeg er dan de tomaten aan toe en laat nog 5 minuten verder garen op een zacht vuurtje. Bestrooi met peterselie en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.
Bak ondertussen de repen ciabattabrood krokant in de resterende olijfolie. Laat uitlekken op een keukenpapier.
Verdeel de venusschelpen en mosselen over de borden en werk af met partjes citroen. Serveer samen met het krokante brood.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.