Venusschelpen en bouchotmosseltjes op Oosterse wijze

30 MIN
4 personen
Venusschelpen en bouchotmosseltjes op Oosterse wijze

Ingrediënten

  • 1 kg venusschelp
  • 1½ kg mossel
  • 200 g ciabatta, in repen
  • 400 g tomaten, gepeld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 1 citroen, in partjes
  • 200 ml witte wijn
  • 600 ml visbouillon
  • 1 citroen, sap
  • 4 el olijfolie
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui samen met de knoflook en de chilipeper in 2 eetlepels olijfolie. Blus na enkele minuten met de witte wijn en de visbouillon. Breng aan de kook en laat hierin 20 minuten de mosselen en venusschelpen stoven of tot ze allemaal openstaan.
  2. Voeg er dan de tomaten aan toe en laat nog 5 minuten verder garen op een zacht vuurtje. Bestrooi met peterselie en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.
  3. Bak ondertussen de repen ciabattabrood krokant in de resterende olijfolie. Laat uitlekken op een keukenpapier.
  4. Verdeel de venusschelpen en mosselen over de borden en werk af met partjes citroen. Serveer samen met het krokante brood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 593.92 kcal
Koolhydraten 39.38 g
waarvan suikers 5.68 g
Vet 21.62 g
waarvan verzadigd 3.8 g
Proteïnen 46.42 g
Vezels 5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin