Venkelsalade met sinaasappel en blauwe kaas

20 MIN
4 personen
Venkelsalade met sinaasappel en blauwe kaas

Een herfstige salade met venkel, sinaasappel en een heerlijke frisse citrusdressing. Werk af met blauwe kaas en geroosterde hazelnoten. Past heerlijk bij geroosterd vlees!

Ingrediënten

  • 150 g blauwschimmelkaas
  • 1 venkel
  • 150 g veldsla
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • enkele hazelnoot
  • 1 sinaasappel
  • Voor de vinaigrette

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen, sap van
  • maïsolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de venkel schoon, snij er de harde kern uit en snij vervolgens in fijne reepjes. Pel de ui en snij in fijne ringen. Spoel de appel en snij ongeschild in plakjes. Besprenkel de plakjes met de helft van het cltroensap om te voorkomen dat ze verkleuren.
  2. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op.
  3. Rooster de hazelnoten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Hak ze grof.
  4. Roer een vinaigrette van het opgevangen sinaasappelsap, het citroensap en maïsolie. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de reepjes venkel met de veldsla, de uiringen, de appel en de sinaasappel. Maak de salade aan met de vinaigrette. Brokkel er de blauwschimmelkaas over en werk af met de hazelnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 248.65 kcal
Koolhydraten 20.79 g
waarvan suikers 14.03 g
Vet 12.28 g
waarvan verzadigd 7.53 g
Proteïnen 12.43 g
Vezels 5.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin