Venkelcarpaccio

15 MIN
4 personen
Venkelcarpaccio

Een heerlijk gezonde carpaccio, met flinterdunne stukjes venkel, granaatappel, geitenkaas en pijnboompitten. Een perfect voor- of bijgerechtje.

Ingrediënten

  • 400 g venkel
  • ½ granaatappel, ontdaan van pitjes
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 1 handvol pijnboompit
  • 1 el balsamico, witte
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de venkel in dunne plakjes met een mandoline en bak ze kort aan in olijfolie en balsamico-azijn. Zorg ervoor dat de venkel licht bruin kleurt.
  2. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
  3. Rooster in een andere pan kort de pijnboompitten aan.
  4. Verdeel de venkel over de borden. Verkruimel er de geitenkaas over en werk af met de pijnboom- en granaatappelpitten.
  5. Besprenkel tenslotte nog wat olijfolie over de carpaccio en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 198.3 kcal
Koolhydraten 12.18 g
waarvan suikers 3.51 g
Vet 12.55 g
waarvan verzadigd 6.14 g
Proteïnen 8.34 g
Vezels 3.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin