Venkel-sinaasappelsalade met gegrilde kip

25 MIN
2 personen
Venkel-sinaasappelsalade met gegrilde kip

Een prachtige, frisse en kleurrijke salade van gemarineerde venkel, sinaasappelpartjes, rucola en een heerlijke dressing op basis van sinaasappelsap en honing. Daarbij komen plakjes gegrilde kip. Lekker licht en toch vullend! Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 stick honing
  • 1 venkel
  • 30 g rozijnen
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 kipfilet
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de sinaasappel(s) met een mes, tot op het vruchtvlees. Snij de partjes ertussenuit en vang het vocht op (tip: knijp de rest van de sinaasappel ook uit).
  2. Meng het sinaasappelsap met de extra vierge olijfolie, honing, wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de venkel en snij in hele fijne plakjes. Meng er de dressing, de rozijnen en de sinaasappelpartjes voorzichtig door. Zet even opzij.
  4. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  5. Bestrijk de kipfilets met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en bak de kipfilets 4-5 minuten aan beide kanten. Snij in plakjes.
  6. Meng de rucola door de venkel-sinaasappelsalade en serveer er de gegrilde kipfiletplakjes bij. Werk af met de geroosterde amandelschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 544.08 kcal
Koolhydraten 28.93 g
waarvan suikers 18.83 g
Vet 29.2 g
waarvan verzadigd 3.95 g
Proteïnen 39.71 g
Vezels 6.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin