Veggieburger van zoete aardapppel met yoghurtdressing

30 MIN
4 personen
Veggieburger van zoete aardapppel met yoghurtdressing

De lekkerste veggieburger, die maak je zelf! Zoals deze versie met zoete aardappelen en kikkererwten met een frisse yoghurtdressing erbij, overheerlijk!

Ingrediënten

  • 4 pistolets, volkoren
  • 500 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 2 wortelen, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • ½ bosje munt, grof gehakt
  • 150 g kikkererwten, uitgelekt
  • 80 g bloem
  • 200 ml yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el komijnpoeder
  • 1½ el korianderpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de zoete aardappelen gaar in 20 minuten. Giet af. Plet ze samen met de kikkererwten, komijn, korianderpoeder en koriander. Kruid met peper en zout. Vorm hieruit vier burgers en laat een halfuur opstijven in de koelkast.
  2. Meng de yoghurt met de munt, knoflook en mayonaise voor de yoghurtdressing en kruid met peper en zout.
  3. Haal de burgers door de bloem en bak goudbruin in de olie.
  4. Snij de broodjes doormidden en beleg met de wortel. Leg hierop een veggieburger en lepel er de dressing over. Leg er enkele plakjes komkommer bij. Dek af en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.93 kcal
Koolhydraten 78.2 g
waarvan suikers 11.29 g
Vet 21.98 g
waarvan verzadigd 4.18 g
Proteïnen 15.19 g
Vezels 8.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin