Stoof de knoflook en tweederde van de ui glazig in de helft van de olie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een eetlepel peterselie, het laurierblaadje, de rozemarijn, de zoetstof, peper en zout. Laat 1 uur pruttelen op een laag vuur. Haal het laurierblad eruit.
Kook de linzen beetgaar. Giet af en bewaar 3 eetlepels kookvocht.
Mix de linzen samen met de rest van de ui en een eetlepel peterselie in een blender. Doe het paneermeel en de bloem erbij en mix verder tot een vast deeg. Breng op smaak met peper en zout.
Rol het deeg tot balletjes. Bak ze goudbruin in de resterende olie. Dompel ze onder in de tomatensaus en laat samen opwarmen.
Verdeel de balletjes over de borden en garneer met de rest van de peterselie.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.