Veggie texmex-burgers met maïs, zoete aardappel en tomatensalsa
35 MIN
2 personen
Foodbagchef Isa: "Vandaag op het menu: doe-het-zelfburger met een Mexicaans tintje. Leuk om te maken en perfect om de allerkleinsten een handje te laten helpen."
Ingrediënten
200 gr kikkererwten
170 gr maïs (blik)
10 gr koriander
50 gr geraspte cheddar
2 kl BBQ-kruiden
1 limoen
400 gr zoete aardappelen
1 groene paprika
2 tomaten
1 groene chilipeper
100 gr zure room
olijfolie
1 el bloem
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Begin met de burgers, want die moeten even opstijven in de koelkast. Mix met een blender of staafmixer de kikkererwten en mais (beiden uitgelekt) met de helft van de koriander (ook de steeltjes), de bloem, cheddar, BBQ-kruiden, zout en zwarte peper tot een grove massa. Zorg dat er nog wat stukjes inzitten en dat het mengsel niet glad is.
Spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de helft van de schil bij het burgerbeslag en meng eronder. Vorm met je handen burgers van het beslag en laat opstijven in de koelkast (zie foto, zie tip).
Snijd de zoete aardappel in wedges en de paprika in 8 (schillen hoeft niet) Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olijfolie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de wedges en paprika goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
Salsa: snijd intussen de tomaat in blokjes van 0,5 cm. Hak de chilipeper fijn (laat de zaadjes zitten als je van pit houdt). Snipper de sjalot fijn. Hak de rest van de koriander fijn. Meng onder elkaar en breng op smaak met een kneepje limoensap, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Verhit een scheut olijfolie in een antikleefpan en bak de burgers goudbruin op middelhoog vuur.
Serveer de burgers met de zoete aardappelwedges, geroosterde paprika en tomatensalsa. Serveer met een toef zure room. Smakelijk!
TIP: Wentel de burgers in een laagje bloem en schud de overtollige bloem eraf. Zo hebben ze straks een beschermlaagje tijdens het bakken.