Veggie poké bowl met crispy tofu, perzik, edamame en tahindressing
30 MIN
2 personen
Kleurrijk, bomvol smaak én heel proteïnerijk. Van deze pokébowl worden jij én je lichaam helemaal blij. Geniet ervan.
Ingrediënten
250 gr tofu
150 gr edamame
2 wortel
10 gr sesamzaadjes
½ bussel radijs
1 stengel lente-ui
1 teentje knoflook
1 limoen
2 el tahin
2 kl sriracha
25 gr pinda's
olie
1 el witte wijnazijn
1 kl honing
1 el maïszetmeel
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Wikkel de tofu in keukenpapier of een schone handdoek, zet er een gewicht op en laat uitlekken. Haal de edamame boontjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Wikkel de tofu in keukenpapier of een schone handdoek, zet er een gewicht op en laat uitlekken. Haal de edamame boontjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Wikkel de tofu in keukenpapier of een schone handdoek, zet er een gewicht op en laat uitlekken. Haal de edamame boontjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Tahindressing: pel en rasp de knoflook. Pers de helft van de limoen en snijd de andere helft in parten. Meng de tahin met de knoflook, het limoensap, de srirachasaus, honing/zoetstof en eventueel een scheutje water (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
Snijd de tofu in blokjes van 1-2 cm. Hussel door elkaar met het maïszetmeel, tot elk blokje met een laag bedekt is.
Rooster de pindanoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Haal uit de pan.
Verhit een scheut olie in dezelfde pan en bak de tofu in 8-10 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer regelmatig om. Laat eventueel nog wat langer bakken voor extra krokante blokjes. Laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met zout en zwarte peper.
Schik alle componenten in een diepe kom: de gebakken tofu, wortellinten, radijsjes, perzik en edamamebonen. Strooi de pindanoten en lente-ui erover. Serveer de dressing in een apart kommetje of drizzle erover. Serveer een partje limoen erbij. Smakelijk!
TIP: Je kan de tahindressing ook mixen in een hakmolentje, dan wordt de dressing fluweelzacht.