Veggie meatball marinara met spaghetti

30 MIN
2 personen
Veggie meatball marinara met spaghetti

De klassieke 'lady en de vagebond-pasta' in een veggie versie! We maken zelf vegetarische balletjes op basis van linzen, dat is echt verrassend lekker! We voegen er ook een geheim ingrediënt aan toe: parmezaan. Dit moet je echt eens een kans geven, het hele gezin zal smullen!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik groene lins
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 10 g bladpeterselie
  • 5 el paneermeel
  • 40 g parmezaan
  • ½ citroen
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 200 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Laat de linzen uitlekken. Snij de paprika's in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  2. Doe de uitgelekte linzen in een kom, samen met het paneermeel, de helft van de parmezaan en de helft van de fijngehakte bladpeterselie. Pers er de aangegeven hoeveelheid citroen boven uit en kruid royaal met peper en zout. Meng met je handen en rol er balletjes van. Laat even rusten op een bord.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg de paprikablokjes toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan de Italiaanse kruiden en de tomatenpassata toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de linzenballetjes rondom goudbruin en krokant. Let op, de linzenballetjes zijn niet zo stevig als gehaktballetjes, dus schep voorzichtig om. Kruid met zout.
  6. Voeg de balsamico en suiker toe aan de saus. Kruid met peper en zout en roer om. Meng met de gekookte spaghetti. Schep in borden en leg er de gebakken linzenballetjes bij. Overstrooi met de rest van de parmezaan, de rest van de bladpeterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 936.38 kcal
Koolhydraten 129.03 g
waarvan suikers 26.7 g
Vet 25.81 g
waarvan verzadigd 6.93 g
Proteïnen 36.53 g
Vezels 20.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin