Veggie kip curry met appel, venkel en rijst

30 MIN
2 personen
Veggie kip curry met appel, venkel en rijst

We maakten de klassieke 'kip curry' helemaal vegetarisch en wat is dit lekker! In plaats van kip gebruik je sojareepjes die je op smaak brengt met kipkruiden. Appeltjes in de curry geven dit gerecht een heel subtiel zoete toets en de venkel erbij maakt het gerecht helemaal af. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkel
  • 1 appel
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 2 kl kipkruiden
  • 2 kl currypoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Pers de knoflook. Snij de venkel in fijne blokjes. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes, hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de sojareepjes samen met de kipkruiden mooi goudbruin in 4 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg het wit van de lente-ui, de venkelblokjes en de knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de appelblokjes en het currypoeder toe. Roerbak 5 minuten en schenk er dan de groentebouillon en kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg nu de sojareepjes terug toe en laat kort opwarmen. Kruid met peper en zout. Serveer de rijst met de curry met sojareepjes en werk af met het groen van de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 984.47 kcal
Koolhydraten 89.21 g
waarvan suikers 13.21 g
Vet 43.57 g
waarvan verzadigd 25.7 g
Proteïnen 47.4 g
Vezels 7.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin