Veggie hotdog met uiringen, pastinaakfrietjes en mosterdsaus

30 MIN
2 personen
Veggie hotdog met uiringen, pastinaakfrietjes en mosterdsaus

Foodbagchef Isa: "De ster van deze hotdog is ongetwijfeld het sausje. En het is supereenvoudig om te maken, je hebt de ingrediënten waarschijnlijk al in huis. Zoet, pittig en met een zuurtje tegelijk. Feestje voor je smaakpapillen!"

Ingrediënten

  • 2 kleine pastinaken
  • 1 rode ui
  • 2 veggie witte worst
  • 2 hotdogbroodjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 1 el honing
  • 50 gr veldsla
  • gefrituurde uitjes
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olijfolie. Rooster 15-20 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege om. Haal uit de oven en kruid met zout.
  3. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de uiringen op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn en goudbruin kleuren. Kruid met zout.
  4. Verwijder het plastic omhulsel van de worst, dat is niet eetbaar. Halveer de worst overlangs (zie tip). Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan (zie tip) en bak de veggie witte worst rondom goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Verwarm het broodje 5 min. in de oven bij de pastinaakfrietjes.
  6. Saus: meng de mayonaise met de mosterd, honing en de witte wijnazijn.
  7. Stel de hotdog samen: snijd het broodje open, smeer een laagje saus erop en schik de worst erop. Voeg de uiringen, veldsla en gefrituurde uitjes toe. Serveer met de pastinaakfrietjes. Smakelijk!
  8. TIP: Geen must, maar het hapt toch iets makkelijker!