Veggie durum kebab met tzatziki en rode kool

25 MIN
2 personen
Veggie durum kebab met tzatziki en rode kool

Chef Caroline: "Een kebab, dat kan zo smaken! Maar toch liever een iets lichtere versie én vegetarisch? Dan moet je mijn veggie durum met tzatziki zeker en vast een proberen! En uiteraard zorg ik ook voor een goede portie groentjes, smakelijk!"

Ingrediënten

  • 150 gr gesneden rode kool
  • 1 el vloeibare honing
  • ½ komkommer
  • 10 gr dille
  • 10 gr munt
  • 1 rode ui
  • ½ ijsbergsla
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 150 gr vegan kebab
  • 4 wraps
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kneed de rode kool 1 min. samen met een snuifje zout. Zo wordt de kool zachter en lichter verteerbaar. Meng de rode kool met de honing en 1 kl witte wijnazijn per persoon. Kruid met zwarte peper.
  2. Tzatziki: rasp de komkommer en laat goed uitlekken. Hak de munt en dille fijn. Pers of rasp de knoflook. Meng de komkommer, kruiden en knoflook met de yoghurt en schep goed om. Roer een scheutje olijfolie door de saus en kruid met zout en zwarte peper.
  3. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ui 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg de shoarmakruiden toe. Voeg de vegan kebab toe en roerbak 5-6 min.
  5. Laat een grillpan (of paninigrill) goed heet worden. Warm de wraps op tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  6. Schik de wrap op een vel aluminiumfolie (zie tip). Bestrijk met de tzatziki en beleg met de kebab, ijsbergsla en rode koolsla. Rol stevig op met de aluminiumfolie errond. Leg optioneel nogmaals 1 min. tussen de paninigrill of in de grillpan. Smakelijk!
  7. TIP: Door de wrap op te rollen in aluminiumfolie voelt het niet enkel aan zoals bij een échte durumzaak, maar kan je 'm ook makkelijk vasthouden. De wrap oprollen doe je door eerst twee zijkanten naar binnen te plooien en dan te rollen.