Veggie cervela met speciaalsaus groentefrietjes en salade

30 MIN
2 personen
Veggie cervela met speciaalsaus groentefrietjes en salade

Net zoals in onze favoriete frituur. Maar dan vers, gezonder en verantwoord. Wij gebruiken de veggie cervela van BonMush om onze favoriete guilty pleasure na te bootsen. Waar zitten de fans van deze 'cervela special'?

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 grote pastinaak
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 2 veggie cervela (bijv. van BonMush)
  • ½ rode appel
  • 50 gr veldslamengeling
  • 2 el mayonaise
  • ½ gele ui
  • 1 el ketchup
  • olie
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip). Snijd de aardappel en pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  2. Satékruiden: meng de BBQ-kruiden met wat extra zout en strooi op het einde over de frietjes.
  3. Verwijder het omhulsel van de cervela, dat is niet eetbaar. Bak 4-6 min. in de pan met wat olie op middelhoog vuur (of bak een paar minuten mee in de friteuse op 180°C).
  4. Slaatje: Snijd de appel in fijne staafjes. Meng met 1/4 mayonaise en de veldslamengeling en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Snipper de ui heel fijn. Halveer de cervela in de lengte. Garneer met mayonaise, ketchup en ui.
  6. Serveer de frietjes met de cervela speciaal en het slaatje. Smakelijk!
  7. TIP: Liever in de friteuse? Verhit het frietvet eerst op 140°C en pocheer de frietjes een eerste keer. Laat goed afkoelen en bak daarna goudbruin en knapperig op 180°C. Laat ons weten wat je ervan vindt via