Vegetarische tomate farcie met boontjes en ovenfrietjes

40 MIN
2 personen
Vegetarische tomate farcie met boontjes en ovenfrietjes

We houden wel van een uitdaging, zoals een vegetarische versie van de klassieke tomate farcie maken mét behoud van de textuur en de sappige, volle smaak. We doken in de testkeuken en ging op zoek naar een waardig alternatief. Benieuwd wat we uit onze mouw hebben geschud?

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 400 gr aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentjes knoflook
  • 150 gr veggie gehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 100 gr prinsessenboontjes
  • 2 el mayonaise
  • olijfolie
  • 1 kl gedroogde tijm
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd het hoedje van de tomaten en lepel het vruchtvlees eruit. Vang het op in een kommetje, we gebruiken het in stap 4. Zet de tomaten in een ovenschaal en kruid de binnenkant met een snuifje zout en zwarte peper (zie tip).
  3. Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Hussel ze op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, de tijm, zout en zwarte peper. Zet 20-25 min. in de voorverwarmde oven, tot de wedges mooi goudbruin kleuren.
  4. Snipper de sjalot en de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de helft van de sjalot en de knoflook 2 min. op zacht vuur, tot de sjalot glazig is. Voeg het veggie gehakt toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Kruid met de Italiaanse kruiden en zwarte peper. Zout hoeft niet. Voeg het tomatenvruchtvlees toe en meng onder elkaar. Schep de veggie gehaktmengeling in de uitgeholde tomaten en zet de hoedjes er op. Zet 15-20 min. mee in de oven, onder de wedges.
  5. Breng ondertussen een pot met gezouten water aan de kook voor de boontjes. Kook in 4 min. beetgaar en spoel daarna onder koud water. Meng de boontjes in een kom met de rest van de sjalot, mayonaise naar smaak en een snuif zout en zwarte peper.
  6. Controleer of de wedges en de tomaten gaar zijn. Serveer met de boontjes en de rest van de mayonaise. Smakelijk!