Vegetarische ragout met bloemkoolpuree en spinazie

25 MIN
2 personen
Vegetarische ragout met bloemkoolpuree en spinazie

We maakten een vegetarische én low carb versie van een ragout. Het vlees vervingen we door champignons en wortelen en we serveren het gerecht met bloemkoolpuree. Een gezondere en lichte variant op de klassieker dus.

Ingrediënten

  • 250 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 3 wortelen
  • 200 g spinazie
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • ½ citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de aardappelen in gelijke stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen en bloemkoolroosjes toe. Breng het water terug aan de kook en laat nog 17 minuten koken.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pot en stoof de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin in 5-7 minuten. Schep ze daarna uit de pot. Verhit de rest van de olijfolie in de pot en voeg nu de wortelblokjes toe en stoof 3 minuten aan. Was de spinazie en laat uitlekken.
  4. Voeg de champignons opnieuw toe aan de pot en strooi er de bloem over. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon over en voeg per persoon 150 milliliter water en de lichte room toe. Laat 15 minuten pruttelen op laag vuur tot de wortelen gaar zijn. Voeg de spinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout en citroensap naar smaak.
  5. Giet de bloemkool en aardappelen af en stamp fijn. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
  6. Hak de bladpeterselie fijn. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en serveer daarover de vegetarische ragout. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 484.77 kcal
Koolhydraten 49.18 g
waarvan suikers 20.18 g
Vet 21.3 g
waarvan verzadigd 9.14 g
Proteïnen 16.7 g
Vezels 19.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin