Vegetarische moussaka met feta

45 MIN
2 personen
Vegetarische moussaka met feta

Genieten op z'n Grieks! Een zalige moussaka met fetakaas erbij, het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat dat een heerlijke combinatie is. Een heerlijk hartverwarmend gerecht, waar je ook verstokte vleeseters mee zal kunnen overtuigen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ¾ blik tomatenblokjes
  • 200 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de aardappelen in plakjes van 0,5 centimeter. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook ze half gaar gedurende 8 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snij de aubergine in plakken van 0,5 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakken aubergine. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil en snij de wortelen in fijne blokjes.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui, knoflook en wortelen toe. Kruid met peper en zout. Roerbak enkele minuten en voeg dan de oregano en de tomatenblokjes toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Verkruimel de feta.
  4. Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
  5. Neem een ovenschaal en schep er eerst de helft van de groentesaus in. Schik hier de helft van de aubergineplakjes op, verdeel daarbovenop de helft van de schijfjes aardappel. Lepel de helft van de bechamelsaus erover en bestrooi met de helft van de verkruimelde feta. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat eventueel nog 5 minuten kleuren onder de grill. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 937.6 kcal
Koolhydraten 73.5 g
waarvan suikers 20.81 g
Vet 55.34 g
waarvan verzadigd 28.54 g
Proteïnen 30.44 g
Vezels 16.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin