Vegetarische moussaka met aubergine en courgette

45 MIN
2 personen
Vegetarische moussaka met aubergine en courgette

Chef Claire: "Ik probeer altijd een Foodbag-stempel te drukken op klassiekers: extra (verborgen) groenten, een handige shortcut, een supersnelle versie ... Deze Griekse moussaka geef ik een Italiaanse touch. Noem het een mediterraanse culinaire alliantie."

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 el bruschetta verde
  • 400 g aardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 400 g tomatenpulp
  • 1 bol mozzarella
  • 50 g verse groene pesto
  • 50 g Gran Moravia, of parmezaan
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Verdeel over de bakplaat (neem eventueel een tweede bakplaat) en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout, zwarte peper en de helft van de bruschetta verde. Schuif 20 min. in de oven tot de groenten mooi geroosterd zijn.
  3. Kook de aardappelen (schillen hoeft niet) in hun geheel 12-15 min. in lichtgezouten water.
  4. Hak de ui en knoflook fijn en snijd de chilipeper in ringen (verwijder de zaadlijst voor minder pit). Verhit een flinke scheut olijfolie in een pot en stoof de ui, knoflook en chilipeper aan. Voeg daarna de tomatenpulp toe en kruid met zout, zwarte peper en de rest van de bruschetta verde. Laat sudderen op zacht vuurtje.
  5. Giet de aardappelen af, spoel met koud water en snijd in plakjes van 0,5 cm. Snijd ook de mozzarella in plakken.
  6. Neem een ovenschaal en schik de verschillende ingrediënten in laagjes, behalve de mozzarella (zie tip). Begin met een beetje saus op de bodem, schik daarop een laagje aardappel, een laagje courgette, daarop wat pesto, wat Gran Moravia, een laagje aubergine en opnieuw saus. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Werk op het einde af met de mozzarella.
  7. Schuif de moussaka nog 10-15 min. in de oven. Serveer warm. Smakelijk! (Pssst, de restjes zijn morgen eens zo lekker!)
  8. TIP: Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal zal je meer of minder laagjes kunnen maken. De volgorde steekt niet zo nauw, maar eindig altijd met de mozzarella voor een mooi resultaat.