Groentencurry met granaatappelraita

25 MIN
2 personen
Groentencurry met granaatappelraita

In dit gerecht gaan aardappelen, venkel, sjalot en aubergine allemaal samen in een stoofpot, op smaak gebracht met garam masala. Een heerlijke Indische curry.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkel
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 kl garam masala
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 10 g munt
  • ½ granaatappel
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 el plantaardige olie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Snij de venkel in kleine blokjes. Snij de helft van de sjalotten in plakjes. Pers de knoflook. Snij de aubergine in blokjes. Breng per persoon 120 milliliter water aan de kook.
  2. Verhit de olie in een stoofpot of kookpot met dikke bodem. Voeg de sjalot in plakjes en 3/4de van de garam masala toe en roerbak. Voeg na 2 minuten de venkel, de helft van de knoflook en aubergine toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de aardappelen en het hete water toe. Roer goed om, kruid met een snufje zout. Zet een deksel op de pot en laat 18 minuten pruttelen.
  3. Snij de rest van de sjalotten heel fijn. Hak de munt fijn. Halveer de granaatappel, klop met een houten lepel op de schil en vang de pitjes op. Doe de yoghurt in een kom en voeg de rest van de knoflook, de fijngesneden sjalot, 3/4de van de fijngesneden munt, de granaatappelpitjes en de rest van de garam masala toe en meng. Kruid met peper en zout. Dit is de granaatappelraita.
  4. Controleer of de aardappelen gaar zijn. Serveer de vegetarische curry en de granaatappelraita. Werk af met de rest van de munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 460.89 kcal
Koolhydraten 72.55 g
waarvan suikers 18.39 g
Vet 10.24 g
waarvan verzadigd 2.13 g
Proteïnen 13.44 g
Vezels 14.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin