Vegan seasticks met tartaarsaus en spinazie-wortelpuree
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Celine: "De seaburger van BonMush is altijd heel populair bij Foodbag. Nu komt deze publiekslieveling ook in fishstickvorm. Even lekker, nog plezieriger!"
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
3 wortelen
½ sjalot
10 gr bieslook
125 gr volle yoghurt
100 gr spinazie
8 vegan seasticks
zout
zwarte peper
olijfolie
1 kl mosterd
scheutje witte wijnazijn
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm en de wortel in plakjes van 1 cm (schillen hoeft niet). Zet samen net onder water met een snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Tartaarsaus: versnipper de sjalot en hak de bieslook fijn. Meng de yoghurt met de bieslook, sjalot, mosterd en witte wijnazijn (zie tip). Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Hak de spinazie grof.
Giet de aardappelen en wortel af en stamp met de melk, tot een smeuïge puree.
Meng de spinazie erdoor. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de seasticks in 3-4 min. goudbruin op middelhoog vuur.
Serveer de spinazie-wortelpuree met de seasticks en tartaarsaus. Smakelijk!
TIP: Nog wat kappertjes of augurken in de koelkast staan? Deze passen ook perfect in dit tartaarsausje.