Vegan pasta ragú met walnoten en kastanjechampignons

50 MIN
2 personen
Vegan pasta ragú met walnoten en kastanjechampignons

Foodbagchef Sofie: "Een flinke scheut rode wijn en tijd: dat zijn de geheime ingrediënten voor een goeie ragù. Hoe langer die pruttelt, hoe beter. In deze versie vervang ik het vlees door walnoten, die zorgen voor een rijke smaak en een lekkere bite."

Ingrediënten

  • 50 gr walnoten
  • 2 wortelen
  • 100 gr stoofselder
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 1 gele ui
  • ½ rode chilipeper
  • 5 gr verse oregano
  • 100 ml rode wijn
  • 300 gr tomatenpulp
  • 200 gr volkoren spaghetti
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Hak de walnoten grof. Optioneel: rooster in een pan zonder vetstof.
  2. Snijd de wortel (schillen hoeft niet) en selder in blokjes van 0,5 cm. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui fijn. Snijd de chilipeper in fijne ringen (verwijder de zaadjes voor minder pit). Rits de blaadjes van de takjes oregano en hak fijn.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pot en fruit de wortel, selder, ui en chilipeper 5-7 min., tot de groenten gekaramelliseerd zijn. Voeg de champignons, oregano en een snuif zout toe en bak nog 5 min. Blus dan met de rode wijn en laat zo'n 3 min. inkoken. Voeg vervolgens de tomatenpulp toe. Laat nog minstens 30 min. op zacht vuur sudderen met een deksel op de pot (zie tip), tot de groenten zacht zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe als je de saus wat minder dik wil. Roer de laatste 5 min. de walnoten door de saus. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Wanneer de groentesaus bijna klaar is, breng je een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Giet de pasta af en schik opnieuw in de pot. Voeg de ragù eraan toe en meng goed door elkaar. Smakelijk!
  6. TIP: Tijd is magie als het op stoofpotjes aankomt. Dus hoe langer je de saus laat sudderen, hoe beter.