Vegan hachis parmentier, pastinaakpuree, spinazie en appel

45 MIN
2 personen
Vegan hachis parmentier, pastinaakpuree, spinazie en appel

Foodbagchef Isa: "Het leukste aan ovenschotels vind ik de restjes. Voor mezelf de dag nadien op het werk (ja, ook Foodbag-chefs houden soms van gemak) of voor mijn hongerige kleuters 's avonds. Dan zet ik als een magiër het eten plots op tafel."

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 kleine pastinaak
  • 1 gele ui
  • 100 gr stoofselder
  • 100 gr spinazie
  • 1½ rode appel
  • 2 kl stoofvleeskruiden
  • zout
  • zwarte peper
  • 225 gr vegan gehakt
  • 15 gr amandelschilfers
  • boter
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen en pastinaak in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Snipper de ui fijn, snijd de selder in stukjes van 0,5 cm, hak de spinazie grof, snijd de appel in blokjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet).
  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de ui, selder en appel 5 min. op middelhoog vuur. Kruid met de stoverijkruiden en zwarte peper. Voeg het vegan gehakt toe en laat 5 min. meebakken. Voeg tenslotte de spinazie handje per handje toe en laat slinken.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 200°C, bij voorkeur op grillstand.
  5. Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp, samen met de melk en een klont boter (zie tip), tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Schep de groenten-gehaktmengeling in een ovenschaal en schep de puree erbovenop. Strijk plat en strooi de amandelschilfers erover. Schik enkele klontjes boter erop en gratineer 10 min. in de oven. Let op: de amandelschilfers kunnen snel verbranden. Zet de ovenschaal niet te hoog in de oven. Serveer de ovenschotel meteen, smakelijk!
  7. TIP: Ik voeg altijd een klont boter toe aan mijn puree: extra smeuïg.