Vegan fish & chips met frietjes en zelfgemaakte tartaarsaus

30 MIN
2 personen
Vegan fish & chips met frietjes en zelfgemaakte tartaarsaus

Chef Caroline: "Fish & chips, een heerlijke combo uit Groot-Brittanië! Ik ga voor een lichtere én vegan versie, met de seaburgers van BonMush, homemade tartaarsaus en een grote portie geroosterde groenten. Genieten maar!"

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 500 gr voorgesneden frieten
  • 10 gr verse kruiden, platte peterselie, bieslook, basilicum,...
  • 1 citroen
  • 125 gr (soja)yoghurt
  • 2 vegan seaburgers (bijv. van BonMush)
  • olie
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de courgette in frietjes. Snijd de helft van de rode ui in partjes. Hussel de frietjes, broccoli, courgette en rode ui op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie en rooster 25-30 min. in de oven (zie tip). Schep halverwege om. Controleer of de frietjes krokant en de groenten gaar zijn. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Tartaarsaus: snipper de rest van de rode ui fijn. Hak de verse kruiden fijn. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil. Snijd de citroen in partjes. Meng de sojayoghurt met de rode ui, verse kruiden, citroenzeste, een scheutje olijfolie en een kneepje citroensap. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de seaburger 3-4 min. aan elke kant op middelhoog vuur.
  5. Serveer de seaburger met de frietjes, groenten, tartaarsaus en een partje citroen. Smakelijk!
  6. TIP: Plaatsgebrek? Gebruik een extra bakplaat met bakpapier.