Vegan cordon bleu met preipuree, geroosterde wortel en chimichurri

35 MIN
2 personen
Vegan cordon bleu met preipuree, geroosterde wortel en chimichurri

Foodbagchef Isa: "Als het kan, verspillen we zo weinig mogelijk voedsel. Zo verwerk ik het loof van de wortel in de chimicurri. Die is perfect eetbaar en even gezond. De smaak kan je vergelijken met peterselie, maar dan met een vleugje wortel."

Ingrediënten

  • 250 gr jonge wortelen
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 stengel prei
  • 10 gr dragon
  • 10 gr bieslook
  • ½ groene chilipeper
  • ½ sjalot
  • 1 limoen
  • 2 vegan cordon bleus (bijv. van Greenway)
  • scheutje (plantaardige) melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd het loof van de wortelen (gooi het niet weg, je gebruikt het nog in stap 4) en hussel de wortelen op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven.
  3. Snijd intussen de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Snijd de prei in ringen en voeg de laatste 10 min. toe aan het kookwater van de aardappelen.
  4. Chimichurri: spoel het wortelloof grondig tot er geen zand meer in zit. Hak een handvol loof, de dragon en bieslook fijn. Hak de chilipeper fijn (laat de zaadjes zitten als je van pit houdt). Snipper de sjalot fijn. Meng het wortelloof, de fijngesneden kruiden, chilipeper en sjalot met een scheut olijfolie, een kneep limoensap en een snuif (grof) zout tot je een grove dressing bekomt. Proef om te bepalen of de chimichurri een goed zuurtje bevat.
  5. Giet de aardappelen en prei af en stamp, samen met de plantaardige drink/melk, tot een smeuïge puree (zie tip). Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper. Houd warm.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de vegan cordon bleu krokant en goudbruin op middelhoog vuur.
  7. Serveer de vegan cordon bleu met de preipuree en geroosterde wortelen. Lepel de chimichurri over de wortelen (zie foto). Smakelijk!
  8. TIP: Ik voeg graag een klont boter toe aan m'n puree, dat maakt 'm lekker smeuïg en vol van smaak. Een mespuntje mosterd mag ook altijd.