Vegan burger met wortelchips, ingelegde komkommer en gebakken ui

40 MIN
2 personen
Vegan burger met wortelchips, ingelegde komkommer en gebakken ui

Foodbagchef Sofie: "Een lekkere burger smaakt altijd. Deze vegan variant maak ik met de Deluxe burger van Bonmush, pittige srirachasaus en frisse ingelegde komkommer. Serveer met heerlijke wortelchips uit de oven. Hmmmm!"

Ingrediënten

  • 400 gr wortelen
  • 1 komkommer
  • 125 gr sojayoghurt
  • 1 el ketchup
  • sriracha (naar smaak)
  • ½ rode ui
  • 2 vegan burgers
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 little gem
  • olie
  • snuifje paprikapoeder
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortelen in fijne, schuine plakjes van ongeveer 0,5 cm (schillen hoeft niet, zie foto). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie, het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Rooster 15-20 min. in de oven, tot de plakjes knapperig en gaar zijn. Schep halverwege om.
  3. Ingelegde komkommer: snijd de komkommer in fijne plakjes. Meng de witte wijnazijn met de suiker en een snuifje zout. Schep de komkommerplakjes onder de azijn en laat marineren.
  4. Srirachasaus: meng de sojayoghurt (zie tip) met de ketchup en sriracha naar smaak. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Snijd de ui in ringen. Verhit een scheutje olie op middelhoog vuur en fruit de ui. Schuif na 1-2 min. de ui aan de kant en bak de vegan burger 2-3 min. per kant in dezelfde pan. Kruid met zout en zwarte peper. Let er intussen op dat de ui niet aanbrandt.
  6. Haal de wortellchips uit de oven als ze gaar zijn en verlaag de temperatuur van de oven naar 200°C. Snijd het hamburgerbroodje open en rooster 2-3 min. in de oven. Giet de komkommer af en laat uitlekken. Maak de blaadjes los van de little gem.
  7. Smeer wat srirachasaus op beide helften van het broodje. Beleg met de little gem, de burger, enkele plakjes ingelegde komkommer en de gebakken ui. Serveer met de wortelchips. Smakelijk!
  8. TIP: Voeg nog een lepel veganaise toe voor een extra romige saus.