Vegan burger met champignonroomsaus en knolselderpuree

30 MIN
2 personen
Vegan burger met champignonroomsaus en knolselderpuree

Heerlijk comfort food in een vegetarisch jasje: gebakken vegan burgers met daarbij een zalige champignonroomsaus en knolselderpuree. Lekker en toch koolhydraatarm.

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 250 g champignons
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 vegan burgers
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl mosterd
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Laat de helft van de boter smelten in een pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon over. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room en mosterd toe en roer los. Laat de saus nog even indikken.
  4. Verhit de olijfolie in een aparte antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  5. Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  6. Serveer de vegan burgers met champignonroomsaus en de knolselderpuree. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 686.86 kcal
Koolhydraten 57.21 g
waarvan suikers 5.93 g
Vet 40.39 g
waarvan verzadigd 19.16 g
Proteïnen 16.14 g
Vezels 6.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin