Veenbessen spritz

15 MIN
1 personen
Veenbessen spritz

Een eenvoudige cocktail, met cachet, deze veenbessen spritz. Je maakt zelf een lekker veenbessensiroop en schenkt daarbij frisse prosecco. Schol!

Ingrediënten

  • 120 ml prosecco
  • 50 ml water
  • 100 g veenbessen
  • 50 g suiker
  • 1 cocktailkersje

BEREIDING

  1. Doe het water met de suiker en de veenbessen in een sauspan en breng aan de kook.
  2. Laat 10 minuutjes sudderen op een middelmatig vuur. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Zeef tot een siroop.
  3. Schenk een jigger van de siroop in een glas en vul aan met de prosecco. Werk af met een maraschinokers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 318.9 kcal
Koolhydraten 55.66 g
waarvan suikers 55.14 g
Vet 0.01 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 0.89 g
Vezels 3.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin