Varkensspiering met blackwellsaus

25 MIN
4 personen
Varkensspiering met blackwellsaus

Varkensspiering is een heerlijk stukje vlees dat wat vaker op tafel mag. Heerlijk in combinatie met blackwellsaus, op basis van pickles. Daarbij komen gekookte patatjes en peperige waterkers. Wat een zalige maaltijd!

Ingrediënten

  • 4 spieringkoteletten
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 bosjes waterkers
  • 1 sjalot
  • 4 el pickles
  • 100 ml vleesfond
  • 200 ml room
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook gaar in gezouten water.
  2. Kruid de spieringkoteletten met peper en zout. Bak ze kort aan beide kanten in de boter op een hoog vuur. Verlaag het vuur en laat 5 min. verder garen. Schep het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  3. Snij de sjalot fijn en stoof aan in dezelfde pan. Voeg de vleesfond toe en roer los. Voeg de pickles en de room toe. Laat de saus op een matig vuur indikken en kruid bij met peper en zout.
  4. Leg het vlees in de saus en laat opnieuw opwarmen. Serveer de spieringkoteletten met de blackwellsaus, waterkers en de gekookte aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 623.35 kcal
Koolhydraten 38.57 g
waarvan suikers 2.61 g
Vet 31.65 g
waarvan verzadigd 16.92 g
Proteïnen 44.18 g
Vezels 6.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin