Varkenssaté's met Provençaalse tomatensaus en rijst

30 MIN
2 personen
Varkenssaté's met Provençaalse tomatensaus en rijst

Een heerlijk sappige home made varkenssaté met zalige Provençaalse tomatensaus erbij en rijst. Lekker vullend en toch gezond!

Ingrediënten

  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 2 varkenslapje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 satéprikker
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Meng de helft van de Provençaalse kruiden met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Snij de varkenslapjes in blokjes en wentel ze door de olie. Laat even opzij staan.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de helft van de rode paprika in stukjes van 1,5 centimeter en snij de rest in fijne blokjes. Pers de knoflook en snij de ui fijn. Snij de courgette in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat glazig worden en voeg dan de knoflook toe. Laat 1 minuut bakken en voeg de fijne blokjes paprika en courgette toe, samen met de rest van de Provençaalse kruiden. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Schep goed om en laat zachtjes pruttelen gedurende 10 minuten. Kruid af met peper en zout.
  5. Rijg de stukjes varkensvlees afwisselend met een stukje paprika op de satéprikkers. Verhit een pan en bak de satés rondom.
  6. Serveer de varkenssaté's met de tomatensaus en de rijst. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.52 kcal
Koolhydraten 85.94 g
waarvan suikers 18.68 g
Vet 20.85 g
waarvan verzadigd 4.05 g
Proteïnen 44.86 g
Vezels 9.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin