Varkensmignonette met wortelstamppot

30 MIN
4 personen
Varkensmignonette met wortelstamppot

Een eenvoudig, doordeweeks gerechtje, maar op een feestelijke manier gebracht! Grill de varkensmignonettes mooi aan en serveer met quenelles wortelstamppot.

Ingrediënten

  • 4 varkensfilets, 100 g/stuk
  • 1 kg wortel, in stukjes
  • 800 g aardappelen, in stukjes
  • 4 el pickels
  • 50 el halfvolle melk
  • 2 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen en wortelen samen gaar in gezouten water. Giet af en laat ze even afkoelen.
  2. Plet ze samen grof met een stamper. Voeg de melk en een klontje boter toe en pureer nog een keer. Kruid af met wat peper en zout.
  3. Rooster de varkensfilets in wat olie in een grillpan. Kruid ze af met peper en zout.
  4. Serveer de stoemp in quenelles naast het vlees met een schepje pickles naar smaak.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 545.12 kcal
Koolhydraten 50.92 g
waarvan suikers 19.7 g
Vet 19.72 g
waarvan verzadigd 5.49 g
Proteïnen 35.71 g
Vezels 12.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin