Varkensmignonette met geroosterde krieltjes, gebakken witloof en truffelmayonaise
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "Ik houd van klassieke smaken! Vandaag presenteer ik jullie een varkensmignonette met geroosterde krieltjes, witloof en als extra luxe-touch truffelmayonaise. Heerlijk!"
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
2 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook
3 stronkjes witloof
2 varkensmignonettes
1 bakje tuinkers
50 gr truffelmayonaise
zout
zwarte peper
olie
boter
suiker
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Halveer de krielaardappelen (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door
elkaar met wat olie. Schik de takjes rozemarijn en knoflook (gepeld) tussen de krielaardappelen (zie tip). Rooster 20-25 min. in de oven, tot de krieltjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
Halveer het witloof en verwijder de harde kern. Smelt een klontje boter in een pan en leg er de stronkjes in, met de snijkant naar beneden. Bak op middelhoog vuur aan. Voeg de suiker en een scheutje water toe zodat het witloof kan karamelliseren.
Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Kruid het varkensvlees met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Optioneel: voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen.
Serveer de varkensmignonette met de geroosterde krielaardappelen en het witloof. Werk af met wat tuinkers en een lepeltje truffelmayonaise. Smakelijk!
TIP: De rozemarijn en knoflook gaan lekker veel smaak geven aan de krielaardappelen.