Varkenslapje met tijmjus, aardappelpuree en rucola-appelsalade

30 MIN
2 personen
Varkenslapje met tijmjus, aardappelpuree en rucola-appelsalade

Een heerlijk hartig gerecht, deze varkenslapjes met tijmjus, smeuïge aardappelpuree en een frisse rucola-appelsalade met crunchy pijnboompitten bij. Pure verwennerij op een doordeweekse avond. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ stick honing
  • 1 appel
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 varkenslapje
  • 4 takjes tijm
  • ½ runderbouillonblokje
  • 50 g rucola
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 3 el melk
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Doe de mosterd, honing, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn in een kommetje en meng. Kruid met peper er zout. Schil de appel en snij in gelijke blokjes. Doe de appelblokjes in een kom en schenk er de dressing over. Hou apart.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te verkleuren. Schep uit de pan en hou apart.
  4. Smelt de helft van de boter in een pan. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Bak ze 3-4 minuten per kant in de pan, tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  5. Leg de takjes tijm in het bakvet in de pan. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Meng goed en laat inkoken op een matig vuur, tot je een sausje hebt. Kruid bij met peper. Leg de varkenslapjes terug in de pan op heel laag vuur.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Meng de rucola door de appels. Strooi er de pijnboompitten over. Schep de aardappelpuree op borden en leg er de varkenslapjes bij. Schenk er de saus over. Schep er de salade bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 725.92 kcal
Koolhydraten 62.07 g
waarvan suikers 14.73 g
Vet 33.2 g
waarvan verzadigd 13.61 g
Proteïnen 41.21 g
Vezels 9.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin