Varkenslapje met rucolapuree, tomaten met kruidenkorst

30 MIN
2 personen
Varkenslapje met rucolapuree, tomaten met kruidenkorst

Dit bordje van geroosterde tomaten met knapperige kruidenkorst, smeuïge rucolapuree en mals varkenslapje smaakt geniaal, al zeggen we het zelf. Met elke hap proef je de perfecte balans van hartige smaken en zachte texturen. Geníet!

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr Gran Moravia (of Parmezaan)
  • 2 kl Griekse kruidenmix
  • 2 varkenslapjes
  • 75 gr rucola
  • boter
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten overlangs doormidden en schik in een ovenschaal. Giet een flinke scheut olijfolie erover en kruid met zout en zwarte peper. Schuif zo’n 10 min. de oven in.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  3. Kruidenkorst: pers de knoflook. Schep de knoflook en Gran Moravia in een kommetje en giet een flinke scheut olijfolie erbij. Kruid met de Griekse mix, zout en zwarte peper (zie tip). Schep goed om. Haal de tomaten uit de oven en verdeel de kruidige topping erover. Schuif de tomaten nog zo’n 10 min. de oven in.
  4. Kruid het varkenslapje met zout en zwarte peper. Smelt een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak het vlees in 6-8 min. gaar. Het vlees mag nog een beetje rosé zijn vanbinnen. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  5. Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk en een klontje boter, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Voeg de rucola toe, meng onder de puree en laat goed slinken (zet desnoods even terug op het vuur).
  6. Serveer het varkenslapje met de kruidige tomaten en rucolapuree. Smakelijk!
  7. TIP: Heb je nog een restje verse kruiden liggen, zoals peterselie of basilicum? Snipper fijn en schep mee onder de topping.