Varkenslapje met graanmosterdsaus en geroosterde pastinaak

30 MIN
4 personen
Varkenslapje met graanmosterdsaus en geroosterde pastinaak

Zin in lekkere maar toch verfijnde kost? Maak eens een varkenslapje met een zalig graanmosterdsausje en geroosterde pastinaak en krieltjes erbij. Feestelijk!

Ingrediënten

  • 4 varkenslapje
  • 800 g krielaardappelen
  • 4 pastinaken
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 2 el graanmosterd
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en halveer de krieltjes. Schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelen en pastinaak. Besprenkel met 2 el olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed en zet 20 min. in een oven van 200 °C.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze goudbruin aan beide kanten. Schep uit de pan en hou warm.
  3. Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en roer de aanbaksels los. Voeg de graanmosterd en room toe en laat inkoken tot sausdikte. Bind eventueel met sausbinder. Kruid met peper en zout. Warm de varkenslapje terug op in de saus.
  4. Serveer varkenslapjes met de graanmosterdsaus en de geroosterde pastinaken en krieltjes. Werk af met fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 773.7 kcal
Koolhydraten 60.23 g
waarvan suikers 1.4 g
Vet 38.94 g
waarvan verzadigd 14.06 g
Proteïnen 40.23 g
Vezels 12.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin