Varkenslapje met goudapuree, gestoofde wortelen en spinazie

0 MIN
2 personen
Varkenslapje met goudapuree, gestoofde wortelen en spinazie

Chef Caroline: "Soms mag het gewoon simpel en lekker zijn. Lekkere kazige spinaziepuree, gestoofde worteltjes en een mals varkenslapje. Hier zal het hele gezin van smullen!"

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 100 g spinazie
  • 500 g wortelen
  • 1 gele ui
  • ½ plantje citroentijm
  • 2 varkenslapjes
  • 50 g geraspte kaas
  • boter
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de helft van de spinazie mee.
  2. Snijd de wortelen in plakjes van 2-3 millimeter. Snipper de ui fijn. Rits de blaadjes van de takjes citroentijm.
  3. Smelt een flinke klont boter in een grote pan (met deksel). Fruit de ui in 1 min. glazig. Voeg dan de wortelen en tijm toe. Roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe. Zet een deksel op de pan en laat 12-15 min. pruttelen op laag vuur, roer af en toe om. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Smelt een klontje boter in een aparte pan. Kruid het varkenslapje met zout en zwarte peper en bak het zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is het mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan.
  5. Giet de aardappelen en de spinazie af. Voeg de rest van de spinazie handje per handje toe en stamp, samen met een scheutje melk tot een smeuïge puree. Roer de geraspte kaas erdoor. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Controleer of de wortelen gaar zijn. Serveer het varkenslapje met de spinazie- kaaspuree en gestoofde wortelen. Smakelijk!
  7. TIP: Extra diepgang toevoegen aan je puree? Schep er eens een lepeltje mosterd onder!