Varkenslapje met dragonsaus, spruitjes, pompoen en rijst
35 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "November kan soms een grijze maand zijn, maar niet als het aan mij ligt! Want ik breng de mooiste herfstkleuren op je bord, boordevol smaak en bomvol vitaminen."
Ingrediënten
200 gr spruitjes
½ butternut pompoen
10 gr dragon
125 gr volkoren rijst
50 gr spek
2 varkenslapjes
100 ml haverroom
zout
zwarte peper
boter
Bestel deze producten online
BEREIDING
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de pompoen in gelijke blokjes van 2-3 cm (schillen hoeft niet). Hak de dragon fijn.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd het spek in reepjes.
Smelt een klontje boter in een pan ruim genoeg voor de spruitjes en pompoen. Stoof de groenten, samen met een scheutje water, 10-15 min. op middelhoog vuur (zie tip). Haal de groenten uit de pan. Smelt opnieuw een klontje boter in dezelfde pan. Voeg het spek toe en bak goudbruin op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de groenten opnieuw toe en kruid met zout en zwarte peper. Houd warm.
Smelt een klontje boter in een nieuwe pan op hoog vuur. Kruid het varkenslapje met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Haal uit de pan. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Voeg de haverroom toe aan de pan en maak de aanbaksels los met een vork of garde. Voeg de dragon toe en kruid met zout en zwarte peper.
Serveer het varkenslapje met de dragonsaus, spruitjes, pompoen en rijst. Smakelijk!
TIP: Voeg opnieuw een scheutje water toe indien de groenten dreigen aan te branden.