Varkenskroontje met bloemkoolgratin

115 MIN
6 personen
Varkenskroontje met bloemkoolgratin

Ingrediënten

  • 800 g varkenskroon
  • 8 bintjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 wortel, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 50 g parmezaan
  • 30 g bloem
  • 1 scheutje witte wijn
  • 500 ml melk
  • 250 ml fond
  • boter
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Kruid het varkenskroontje met peper en zout en bak het kort langs alle kanten goudbruin in wat boter.
  3. Leg ondertussen de ui, de wortel, de knoflook, de tijm en de laurier in een braadslee en zet gedurende 10 minuten in de warme oven.
  4. Leg het varkenskroontje bij de groenten en zet 50 minuten in de oven. Overgiet het vlees tijdens het braden regelmatig met het braadvocht.
  5. Blancheer ondertussen de bloemkool in gezouten water. Laat uitlekken.
  6. Smelt 20 gram boter in een steelpan en voeg er de bloem aan toe. Laat al roerend opdrogen. Schenk er al roerend de melk bij en laat koken tot een gladde saus. Breng op smaak met de parmezaanse kaas, peper en zout. Zet even opzij.
  7. Kook de bintjes gaar in gezouten water. Laat afkoelen en snijd ze in schijfjes. Doe ze in een beboterde ovenschaal en leg er de bloemkoolroosjes op. Overgiet met de kaassaus. Laat gratineren onder een warme grill.
  8. Haal ondertussen het vlees uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Verwijder de aromaten en het overtollige vet. Blus met een scheutje witte wijn en de bruine fond. Laat eventjes doorkoken en voeg er al roerend een klontje boter aan toe.
  9. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de bloemkoolgratin en de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 513.95 kcal
Koolhydraten 32.91 g
waarvan suikers 9.1 g
Vet 24.92 g
waarvan verzadigd 11.69 g
Proteïnen 37.15 g
Vezels 6.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin