Varkenshaasje met zoete aardappel, boontjes en tomaat

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met zoete aardappel, boontjes en tomaat

Chef Caroline: "Een lekker nostalgisch bordje met een moderne twist! De zoete aardappelwedges met tijm passen verrassend goed bij het botermals varkenshaasje en boontjes gestoofd met een sjalotje en frisse tomaat. Aan jou de keuze of je wat azijn toevoegt of niet!"

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 10 gr tijm
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 300 gr varkenshaasje
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • ½ sjalot
  • 2 tomaten
  • olie
  • boter
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappel in wedges (schillen hoeft niet). Rits de blaadjes van de takjes tijm. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olie, tijmblaadjes en wat zwarte peper. Zet de bakplaat zo'n 20-25 min. in de oven, tot de wedges goudbruin en krokant zijn. Schep halverwege om.
  3. Breng een pot lichtgezouten water aan de kook. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden. Kook in 4-6 min. beetgaar en giet af.
  4. Kruid het varkenshaasje met zout, zwarte peper en de BBQ-kruiden. Smelt een klontje boter in een pan en schroei het varkenshaasje langs alle zijden dicht op hoog vuur. Is het vlees mooi bruin? Verlaag het vuur naar middelhoog en leg een deksel schuin over de pan. Bak in 5-10 min. gaar en draai halverwege eens om (zie tip). Zet het vuur uit en laat het vlees (afgedekt) rusten in de pan.
  5. Snipper de sjalot fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
  6. Smelt een klontje boter in de pot waarin je boontjes gekookt hebt. Voeg de sjalot toe, stoof 1 min. Voeg de boontjes toe en roerbak 2 min. op middelhoog vuur. Roer de tomatenblokjes en witte wijnazijn (naar smaak) erdoor. Kruid met zout en zwarte peper. Schenk de aanbaksels van de pan van vlees bij de boontjes voor extra smaak!
  7. Snijd het varkenshaasje in plakjes. Kruid de zoete aardappelwedges met zout. Serveer het vlees samen met de tijm-zoete aardappelwedges en de gestoofde boontjes. Smakelijk!
  8. TIP: Controleer de garing door op het vlees te drukken. Geeft het weinig weerstand? Dan is het nog rauw. Hoe meer weerstand, hoe harder het vlees gebakken is. Lichtjes rosé is het op z’n best!