Varkenshaasje met witloof en aardappelen

30 MIN
4 personen
Varkenshaasje met witloof en aardappelen

Winterkost kan ook verfijnd zijn! Probeer dit heerlijk sappig varkenshaasje met gestoofd witloof en Luikse stroop maar eens.

Ingrediënten

  • 1 kg varkenshaasje
  • 600 g aardappelen
  • 8 witloof
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 200 ml runderbouillon
  • 200 ml melk
  • 250 ml room
  • 1 ei
  • 1 el plantaardige olie
  • 60 g boter
  • 2 el Luikse siroop
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de sjalotjes met boter aan. Voeg er de Luikse stroop aan toe. Doe er na 2 minuutjes de vleesbouillon bij en laat inkoken. Voeg de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Kook de aardappels 20 minuten gaar.
  3. Doe de kleine stronkjes witloof in een kom, doe er de 10 gram boter bij en bak ze in de microgolf, zo'n 5 minuten op 650 Watt.
  4. Verwarm 10 gram boter met de olie in een pan. Bak een krokant korstje op een hoog vuur en laat 20 minuten verder garen op 180 °C in de oven.
  5. Stamp de gare aardappelen fijn met een vork. Voeg er 40 gram boter, de melk en het ei aan toe. Kruid naar smaak. Bak het witloof in een pan met boter.
  6. Plaats de puree in een 'bolletje' op het bord naast het vlees en de witloof. Dresseer de saus erover.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.26 kcal
Koolhydraten 34.97 g
waarvan suikers 9.66 g
Vet 49.11 g
waarvan verzadigd 25.11 g
Proteïnen 66.86 g
Vezels 5.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin